Search
Close this search box.

Fingrid valinnut uuden reitin Huittinen–Forssa-voimajohdolle

Jaa
Fingrid suunnittelee uutta voimajohtoa Huittisten ja Forssan välille.

Jatkosuunnitteluun on nyt valittu Huittisten sähköaseman läheisyydessä itäinen voimajohtoreitti ja Jokioisten Minkiöllä lounainen reitti. Päätöksenteossa hyödynnettiin ympäristövaikutusten arvioinnin tuottamaa tietoa.

Voimajohdon pituus on noin 69 kilometriä ja se sijoittuu Huittisiin, Loimaalle, Humppi-laan, Jokioisille ja Forssaan. Hankkeessa hyödynnetään alueen nykyisten kantaverkon voimajohtojen maastokäytäviä. Uutta 400+110 kilovoltin voimajohtoa suunnitellaan pääsääntöisesti nykyisten voimajohtojen pohjoispuolelle, josta puretaan vanha 110 kilovoltin voimajohto Kolsi-Forssa. Vaikutusten lieventämiseksi useita vanhan voimajohdon osuuksia siirretään omasta erillisestä maastokäytävästä uuteen yhteis-pylväsrakenteeseen.

Uusi Huittisten ja Forssan välinen voimajohtoyhteys tarvitaan sähkönsiirtokapasiteetin lisäämiseksi ja käyttövarmuuden ylläpitämiseksi Suomen länsi- ja etelärannikon välillä. Voimajohtoyhteydellä parannetaan energiatehokkuutta merkittävästi.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on todennut voimajohdon rakentamisen ympäristöllisesti hyväksyttäväksi. Uuden voimajohdon vaikutukset ihmisille ja ympäristölle sekä mahdollisuudet haitallisten vaikutusten lieventämiseksi on selvitetty ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA).

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *