Search
Close this search box.

Maantieteilijä projektipäällikkönä varttitaseessa

Jaa
Fingridin koordinoiman kansallisen varttitase-hankkeen projektipäällikkö Maria Joki-Pesola on hyvä esimerkki siitä, että Fingridissä on tarjolla urapolkuja muillekin kuin insinööreille.
Maria Joki-Pesola

Maria Joki-Pesola valmistui filosofian maisteriksi maantieteen laitokselta Helsingin yliopistosta. Valmistuttuaan hän työskenteli Helsingin kaupungin rakennusvirastossa ympäristöasiantuntijana, missä hän viihtyi kymmenen vuotta.

– Aloitin Fingridissä vuonna 2011 erikoisasiantuntijan tehtävässä maankäyttö- ja ympäristöyksikössä ja etenin asiantuntijauralla vanhemmaksi asiantuntijaksi. Fingridissä oli käynnissä mittavat investoinnit, joita on toteutettu tähän päivään saakka. Kiinnostuin Fingridistä ja avoinna olleesta tehtävästä, koska minulla oli kokemusta infran rakentamisesta ja kunnossapidosta, Joki-Pesola kertoo.

Hän on ollut mukana monenlaisissa kehityshankkeissa ja tehnyt myös projektipäällikön tehtäviä.

– Vuonna 2016 siirryin omaisuuden hallinnan puolelle hoitamaan kehityspäällikön sijaisuutta ja vuoden 2017 lopussa siirryin vetämään varttitase-hanketta, Joki-Pesola toteaa.

Konkreettista työtä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi

Siirtymä markkinaratkaisut-yksikköön toi Joki-Pesolan työkuvaan paljon aiemmasta poikkeavia asioita. Hän vetää kolmen hengen tiimiä varttitase-hankkeessa ja työhön liittyy paljon sidosryhmäyhteistyötä sekä kansallisella että pohjoismaisella tasolla. Varttitaseen myötä taseselvitysjako lyhenee 60 minuutista 15 minuuttiin, mikä vastaa uusiutuvien energiamuotojen aiheuttamiin muutostarpeisiin sähkömarkkinoilla.

– Sähkömarkkinoihin liittyvä osaaminen oli minulle suureksi osaksi uutta, mutta halusin ottaa haasteen vastaan. Varttitase-hankkeessa näkyy selvästi energiatoimialan murros. Sähkömarkkinoiden pitää mahdollistaa siirtymä uusiutuviin energiantuotantomuotoihin. Juuri tällaista konkreettista vaikuttamista ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin halusin tehdä työkseni opiskellessani maantiedettä, joten päädyin oikein sopivaan työpaikkaan.

Monialaiset, poikkitieteelliset tiimit

– Olen tehnyt töitä insinöörien kanssa koko urani ajan. Työkaverini ovat todella mukavia ja koen, että arvostus on molemminpuolista. Energia-alalla tarvitaan edelleen teknisiä osaajia, mutta mahdollisuuksia on tarjolla muillekin. Fingridissä arvostetaan monipuolista osaamista ja oikeanlaista asennetta. Kaikille annetaan myös mahdollisuuksia edetä urallaan.

Energia-alalle tarvitaan monenlaista osaamista uudenlaisiin tehtäviin.

– Esimerkiksi juuri ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia ja sen tuomat haasteet vaativat erilaisia näkökulmia ratketakseen, Joki-Pesola muistuttaa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *