Search
Close this search box.

digitalisaatio

Kumppanit

Hackathon hersytti uutta bisnestä

Mitä syntyi, kun hackathon-puhuri puhalsi Fingridin pääkonttorin käytävillä Käpylässä? Se koettiin marraskuun lopulla, kun seitsemän tiimiä kisasi Fingridin ensimmäisessä hackathonissa. Parissa päivässä syntyi useita Fingridiä ja sen sidosryhmiä hyödyttäviä uusia palveluja, joita pilotoidaan kevään aikana.

Näkökulma

Sähköjärjestelmien merkitys yhteiskunnalle

Elämme kahdessa maailmassa. Toinen on fyysinen maailma ja toinen on ihmisen luoma teknologiaan pohjautuva digitaalinen maailma. Edellisessä olemme tottuneet elämään läpi ihmiskunnan historian, mutta ­digitaalinen maailma on meille vielä varsin uusi, kirjoittaa Jarno Limnéll.

Kantaverkko

Sähköistyvä ja hiilineutraali Suomi on loistava investointikohde

Fingrid rakentaa alustaa puhtaalle sähköjärjestelmälle, joka edistää Suomen hiilineutraaliustavoitteita ja luo mahdollisuuksia myös uusille kulutusinvestoinneille. Taustalla on Fingridin pitkäjänteinen verkonsuunnittelutyö, johon sisältyy verkkovision laatiminen, seuraavaa kymmentä vuotta kuvaava kantaverkon kehittämissuunnitelma ja lopulta fyysiseksi verkoksi materialisoituva investointiohjelma.

Kuvituskuva: avattu lukko
Sähkömarkkinat

Avoin data – avain innovaatioihin

Organisaation omassa toiminnassa syntyvän informaation saattaminen avoimesti saataville tuottaa uusia ideoita ja rakentaa yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Fingridin avoin data -palvelu on ollut käytössä kolme vuotta. Sitä hyödyntävät muiden muassa tutkijat, sovelluskehittäjät ja viranomaiset.

Sähkömarkkinat

Sähköntuotannon hiilidioksidipäästöt näkyviin

Kun kansainväliset ilmastosopimukset ohjaavat etsimään keinoja hiilidioksidipäästöjen minimoimiseen, on sähköntuotannosta vapautuvan hiilidioksidin määrä monia tahoja kiinnostava tieto.

Sähkömarkkinat

Kaiken datan Oma Fingrid

Oma Fingrid, sähköinen palveluportaali, rakennettiin viiden pilottiasiakkaan avulla käyttäjäystävälliseksi. Miten pilotointi onnistui, avainasiakaspäällikkö Lassi Vuokko Caruna Oy:stä?

Ympäristö

Mennään robottibussilla

Fingridin viisi reipasta harjoittelijaa kävi testaamassa GACHA-robottibussin matkustajamukavuutta Otaniemessä.

Tässä kaikki artikkelit.