Iso hiilikädenjälki ilmaston hyväksi

Suomen ilmastotavoitteiden mahdollistamiseksi Fingridin tehtävänä on varmistaa, että uusiutuvaa energiaa tuottavat laitokset liitetään kantaverkkoon ja energia siirtyy edelleen asiakkaiden ja yhteiskunnan käyttöön.

Vuonna 2019 Fingridin verkkoon liitettiin 132 megawatin verran tuulivoimalla tuotettavaa sähköä. Uusia liittymissopimuksia on tehty noin 2 000 megawatin edestä, ja tuotannon toivotaan toteutuvan lähivuosina.

Yritysvastuun kehityspäällikkö Satu Vuorikoski korostaa tuulivoiman liittämisen mittavaa myönteistä ilmastovaikutusta. Suomen ilmastotavoitteiden mahdollistamiseksi Fingridin tehtävänä on varmistaa, että uusiutuvaa energiaa tuottavat laitokset liitetään kantaverkkoon ja energia siirtyy edelleen asiakkaiden ja yhteiskunnan käyttöön. Tästä Fingridin tehtävästä saatava ilmastohyöty on paljon suurempi kuin kantaverkon rakentamisesta ja toiminnasta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt.

– Kun tehtyjen liittymissopimusten mukainen tuulivoimatuotanto toteutuu, vältämme epäsuorasti noin 1,1 miljoonan hiilidioksidiekvivalenttitonnin päästöt tulevina vuosina. Tämä on meidän hiilikädenjälkemme positiivisen ilmastokehityksen hyväksi.
Päästövähennys vastaa noin 110 000 suomalaisen vuosittaista hiilijalanjälkeä, sillä jokaisen suomalaisen jättämä vuotuinen hiilijalanjälki on 10 hiilidioksidiekvivalenttionnia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *