Search
Close this search box.

ilmastonmuutos

Kantaverkko

Ilmastonmuutos houkutteli energia-alalle

Lukioikäisenä Aino Summanen pohti tulevaa uravalintaansa. Hän halusi päästä vaikuttamaan suurimpaan ongelmaan maailmassa, ilmastonmuutokseen. Muutamaa vuotta myöhemmin hän työskentelee Fingridillä ennustejärjestelmien kehittämisessä ja on konkreettisesti mukana tukemassa Suomen ilmastotavoitteiden täyttymistä.

Näkökulma

Suomen kohtalo on myös naapurimaiden käsissä

Suomen onnistuminen omissa ilmastotavoitteissaan riippuu suuresti myös naapurimaiden tekemisistä ja tekemättä jättämisistä, kirjoittaa toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.

Ympäristö

Ilmastotekojen hetki on nyt

Fingrid järjesti syyskuussa henkilökunnalleen ilmastoaiheisen teemaviikon. Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen ja biodiversiteettiasiantuntija Riku Lumiaro vierailivat puhumassa ilmastonmuutoksesta trendinä, luonnon monimuotoisuuden vähenemisestä ja siitä, millaisia ilmastotekoja muutoksen hillitseminen ja pysäyttäminen vaatii.

Ympäristö

Energia- ja ympäristöalalta valmistuu tulevaisuuden tekijöitä

Energiantuotannon ja ympäristötekniikan alat ovat niin lähellä toisiaan, että ne ovat vuosien varrella yhdistyneet yhdeksi ammattikorkeakoulujen koulutusalaksi, jolta valmistuneet insinöörit työllistyvät monipuolisiin tehtäviin muun muassa energiayhtiöissä ja prosessiteollisuudessa.

Näkökulma

Tieto ei lisää tuskaa, vaan auttaa toimimaan

Vaikuttajan ei tarvitse olla porukan äänekkäin, vaan jokainen voi löytää oman tapansa vaikuttaa, kirjoittaa nuorten vaikuttamisoppaan tehnyt toimittaja Sanna Pekkonen.

Näkökulma

Ilmastotoivoa ilmastoahdistuksen sijaan

Partio Suomen suurimpana nuorisojärjestönä kantaa vastuuta lasten ja nuorten luontosuhteesta, kirjoittaa Kaisa Leikola, joka on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toiminnanjohtaja.

Ympäristö

Varmaa, puhdasta sähköä kantaverkosta

Sähkönsiirron kantaverkkoyhtiö Fingrid rakentaa alustaa puhtaalle sähköjärjestelmälle, jotta uusiutuva energia siirtyy sujuvasti kansalaisten ja teollisuuden ulottuville. Tehtävä on mitä vastuullisin ja niin on myös tapamme toimia.
Artikkeli on julkaistu ensi kerran Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä 7.3.2020.

Näkökulma

Vastuullisuus kiteytyy Fingridin tehtävään

Mielestäni Fingridin suurin vastuullisuuslupaus tälle vuosikymmenelle kiteytyy perustehtäväämme: Fingridin tehtävänä on turvata yhteiskunnassamme varma sähkö kaikissa tilanteissa sekä edistää hiilidioksidipäästöttömään sähkön tuotantoon perustuvaa sähköjärjestelmää, kirjoittaa Fingridin lakiasiainjohtaja Marina Louhija.

Tässä kaikki artikkelit.