Search
Close this search box.

Kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää

Jaa
Kantaverkkoyhtiönä Fingridillä on keskeinen rooli Suomen sähköistäjänä. Kuluneena vuonna 2017 Fingrid jatkoi kantaverkon kehittämistä tulevaisuuden sähköjärjestelmää varten. Lue Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruususen katsaus viime vuoteen ja tutustu myös tänään julkaistuun vuosikertomukseen: annualreport.fingrid.fi JULKAISTU 20.3.2018.

Pohdimme Fingridissä jatkuvasti tulevaisuutta ja sen vaikutuksia kantaverkkoyhtiön toimintaan. Meidän kannaltamme keskeisiä tulevaisuuden ajureita ovat energiajärjestelmän siirtyminen kohti uusia tuotantotapoja ja -tekniikoita sekä yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset. Yhteiskunnan sähköistäminen on tehokas tapa lopettaa energiajärjestelmän tuottamat huomattavat hiilidioksidipäästöt.

Kantaverkkoyhtiönä Fingridillä on keskeinen rooli Suomen sähköistäjänä. Kuluneena vuonna jatkoimme kantaverkon kehittämistä tulevaisuuden sähköjärjestelmää varten. Kantaverkon siirtokapasiteetti oli tehokkaasti käytössä ja siirtovarmuus pysyi erinomaisella tasolla. Nostimme myös sähkömarkkinoiden kannalta tärkeän tasasähköyhteyksien luotettavuuden kautta aikojen parhaalle tasolle.

Fingrid tekee merkittävää kehitystyötä sähköjärjestelmän toimitusvarmuuden ja markkinoiden puolesta. Sähköjärjestelmän modernisointi ja digitalisointi tuottavat jatkuvasti uusia innovaatioita. Ilman merkittäviä teknologisia läpimurtoja siirtyminen uuteen, puhtaaseen sähköjärjestelmään ei ole mahdollista. Tärkeää on, että uudet teknologiat saadaan integroitua tehokkaasti sähköjärjestelmään.

Markkinoiden ”näkymätön käsi” on uusien teknologioiden paras kumppani: kilpailu ja markkinat ohjaavat tehokkaasti investointeja, ja toisaalta hinta ohjaa uusien teknologioiden käyttöä siten, että ne tukevat mahdollisimman hyvin sähköjärjestelmän tasapainotusta. Toimivat markkinat palkitsevat oikeudenmukaisesti markkinatoimijoita ja kannustavat heitä löytämään uusia ratkaisuja. On ollut ilahduttavaa nähdä, että sähkön kulutuksen joustot ovat vähitellen löytämässä paikkansa sähkömarkkinoilla. Toivottavaa on, että markkinat houkuttelevat uusia investointeja myös sähkön tuotantoon.

Haemme Fingridissä uusia ratkaisuja laajalla rintamalla tekemällä yhteistyötä innovatiivisten yritysten kanssa. Tehtävänämme on tukea ja edesauttaa suomalaisia yrityksiä tekemällä näiden kanssa yhteistä kehitystyötä ja toimimalla uuden yritystoiminnan kasvualustana. Tällä tavoin voimme parhaalla mahdollisella tavalla tukea Suomen menestystä ja toteuttaa perustehtäväämme kaikkien suomalaisten kantaverkkoyhtiönä.

Olemme julkaisseet kattavan sähköisen vuosikertomuksen vuodelta 2017. Taloudellisen informaation lisäksi avaamme strategiaamme ja liiketoimintaamme. Lue lisää vuosikertomuksestamme!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *