Search
Close this search box.

Työturvallisuuden edistäjiä palkittiin seminaarissa

Jaa
Fingridin järjestämässä työturvallisuusseminaarissa 6.11. Vantaalla palkittiin kolme työturvallisuuteen aktiivisesti vaikuttanutta henkilöä.
Työturvallisuuspalkinnon saivat Tauno Nieminen Omexomilta, Harri Osara Empowerilta ja Markku Linnanen Siemensiltä

 

Pitkälinjaisesta työstä turvallisuuden edistämiseksi palkittiin elämäntyöpalkinnolla Harri Osara. Osaran ura verkonrakentamisessa alkoi vuonna 1976. Empowerilla hän on työskennellyt vuodesta 1990 asti, ja osa työkohteista on ollut ulkomailla.

− Noin 40-vuotisen urani aikana työturvallisuus on parantunut huomattavasti. Viimeisimmällä työmaalla Korian sähköasemalla saatiin työskennellä noin 700 päivää ilman tapaturmaa.

Osaraa kiiteltiin hyvästä perehdyttämisestä.
− Työmaalle perehdyttäminen lähtee nimenomaan työturvallisuudesta. Kaikki mahdolliset vaaratekijät on tuotava esiin. Lisäksi jokaisen työvaiheen aloituskokouksilla on jopa suurempi merkitys kuin yleisellä perehdytyksellä.

Myös aktiivinen viestintä kuuluu työmaapäällikön arkeen.
− Viestintä on lähinnä tiedon jakamista. Suunnittelijoille, kollegoille ja alaisille täytyy koko ajan kertoa, missä mennään. Lisähaastetta tähän tuo porukan vaihtuminen tiuhaan. Tietokatkoksia ei saa silloinkaan tulla.

Valvontaan ja erilaisten asioiden seurantaan kuluu Osaran mukaan runsaasti työaikaa.
− Onneksi uudet välineet, kuten Quentic-sovellus, helpottavat työtä. Tässä suhteessa kehitys on ollut hyvää. Turvallisuuden toteutuminen on kuitenkin kaikkein tärkeintä.

Valppaana kiperässä tilanteessa

Siemensin työmaapäällikkö Markku Linnanen palkittiin erinomaisena esimerkkinä toimimisesta ja aktiivisesta osallistumisesta työturvallisuuden kehittämiseen. Hänen ansioikseen mainittiin myös raportointijärjestelmän ahkera käyttö.

Linnanen sai erityiskiitokset siitä, että hän avusti Fingridiä merkittävän vian korjaamisessa huolehtien samalla työturvallisuudesta vaativissa olosuhteissa. Virtamuuntaja räjähti Olkiluodon vanhalla sähköasemalla, kun uutta sähköasemaa rakennettiin vieressä.

Linnasen mukaan tilanne tuli eteen täysin varoittamatta.

− Huomasin liekit ja soitin valvomoon. Tällaisissa tilanteissa on vain toimittava, kuten parhaaksi näkee. Palokunnan saavuttua paikalle opastin heitä alueella.

Linnasen mielestä työelämä, myös turvallisuuden osalta, on jatkuvaa oppimista.

− Näihin asioihin ei opita yhtäkkiä, vaan kyse on enemmänkin hitaasta oppimisesta kokemuksen myötä.

Haastavien työmaiden johtaja

Omexomin työmaapäällikkö Tauno Nieminen sai arvostusta työturvallisuuspuutteiden havainnoinnista, raportointijärjestelmän käytöstä ja puutteiden ripeästä korjaamisesta. Nieminen myös kannustaa muita toimimaan työturvallisuuden parantamiseksi. Niemisen johtamistapaa haastavissa työkohteissa kiitettiin.

− Nurmijärven sähköaseman kaksi vuotta jatkunut uudistaminen on ollut iso ponnistus. Työ oli haastava, koska asema oli käytössä koko ajan. Kun jännitteisten kenttien läheisyydessä rakennetaan uutta, on turvallisuusnäkökulma tavallistakin enemmän esillä.

Kaikki palkitut korostavat oikean asenteen merkitystä. Niemisen mielestä työturvallisuusseminaarit ovat tärkeässä osassa turvallisuusasenteen sisäistämisessä.

− Olen mielelläni käynyt seminaareissa ja toivon, että näitä järjestetään jatkossakin. On mukava tavata kollegoita ja samalla saada uusinta tietoa aiheesta.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *